HTTP/1.1 404 Object Not Found Server: Microsoft-IIS/5.0 Date: Tue, 02 Jun 2009 13:47:48 GMT Cluster-Server: WEB1 P3P: CP="NOI ADMa OUR STP" X-Powered-By: ASP.NET Connection: close Content-Type: text/html

404 Object Not Found

Tech Tips

HTTP/1.1 404 Object Not Found Server: Microsoft-IIS/5.0 Date: Tue, 02 Jun 2009 13:47:48 GMT Cluster-Server: WEB1 P3P: CP="NOI ADMa OUR STP" X-Powered-By: ASP.NET Connection: close Content-Type: text/html

404 Object Not Found

 Buy Games

News
 Current / Submit
 Archive / Search
 POTD / Submit

Files
 Main Files

Community
 Hosted Sites
 Forums
 Chat
 Help Wanted
 Mailing Lists
 Get Hosted!
 Contact Us
 Advertise With Us
 Staff

Features
 Index
 Articles
 Mod of the Week
 Levels of the Week
 Model of the Week
 QuakeScopes
 QuakeCon 2005
 Dear Mynx
 PQ Poll
 Mailbag
 Rants N'Raves
 Tech Tips
 Week in Review
 Classic PQ


HTTP/1.1 404 Object Not Found Server: Microsoft-IIS/5.0 Date: Tue, 02 Jun 2009 13:47:48 GMT Cluster-Server: WEB1 P3P: CP="NOI ADMa OUR STP" X-Powered-By: ASP.NET Connection: close Content-Type: text/html

404 Object Not Found


    PlanetQuake | Features | Tech Tips | 12-25-99
   

Tech Tips Mailbag

Happy Holidays to all from Techtips !

We got some good tips and some junk mail so enjoy!

by Love2Play


Bad Ping

From: Matt

Subject: Spiking ping

I have been on aol , and a couple of other of isp's in the past year and the same problem keeps arising. I have browsed through your tech tips numerous times and cannot put a finger on my problem. I have tried every thing and still am at a loss. HERES THE PROBLEM- When I connect through gamespy through my isp , I cannott get a stable connection rate(ping).when i am connected to a q2 server(5- 7 hops is all i ever connect to 2-300 ping) my ping will go from 200-999 over and over. I cannott play during the day at all, only at 2-5 A.M. Can't connect and play at all using open gl, only software mode works. tried tips and console commands to improve stability but to no avail.

My specs are:
amd k6-2 350
savage 4 pro agp
56k /v.90 U.S. Robotics fax/ Gaming modem
Local isp-The-spa

The problem most likely is an overcrowded ISP. The first clue is the time of day that it happens. If you suddenly become more stable during what we call non-peak hours, that is a strong indication that your ISP can't handle the number of users it has signed up. And it's not unusual for small local ISP's to sign on too many users for the equipment they have.

 

Gaming woes

From: Mike

Subject: Skins won't work

I've downloaded some skins and models to use in quake II, but I'm having problems. Every time I ask someone, they tell me to put it in the baseq\players\etc.(whatever it is), but I know that, so please don't tell me that's what is wrong. When I go into the game it does not let me switch to anything other than the male, female, and cyborg skins. I've tried everything I know, please help.om: irc chat

First, make sure there are NO loose files in your Quake2\baseq2\players folder, only folders in there. Then, the new skins will not show up in the game menu. They will, however, show up in Gamespy Player Profiles.

 

From: Ross

Subject: Hook bind

I am not able to activate a grappling hook on some servers using the "bind X +hook" command when other players can. Some servers it's okay and some it's not. Can anybody please shed any light as to how I may be able to troubleshoot this problem?

This sounds like a classic case of the repeated key bind. In other words, you have bound the same key to different commands. As we said in the previous articles, if you bind the same key twice the last one bound wins. Take a close look at your config and make sure there are no keys repeated. One bind per key!

 

From: Nick

Subject: Banshee won't run OpenGL

I have the 3d blaster banshee, and it supports 3dfx and glide but in the config file it says im running software wich im not because i got the patch to run glide with q2 and my vid card, so is that ok or is there something i can put in like set gl "glide" instead of software.

Quake 2 does not run in Glide. It runs in OpenGL or software mode. Most likely you have not downloaded or installed the most current drivers for your Banshee. 3DFX has the latest drivers for the Banshee. Follow the directions in Upgrading for Survival for removing old drivers.

From: Phil

Subject: Voodoo2 SLI

i am trying your tip and the end of the video card tweaking section for the Voodoo 2. my question is will this go for the sli setup and will it make my cards hot? because i dont have much cooling in there. plus for now im running a p166.

The autoexec.bat settings for the Voodoo 2 will work fine for SLI. The most important setting regarding heat would be SET SSTV2_GRXCLK=75. That is the setting you would change to overclock your Voodoo 2. If you already have no fans, I would not recommend overclocking your cards. Voodoo 2's run hot enough by themselves. I would however recommend a better CPU. That p166 is not going to get you much farther in the new games that are being released these day. I hope Santa was good to you and gave you some means to get a new CPU.




[Main Page] [Features] [Files] [Forums] [Contact] [Hosting Info]

HTTP/1.1 404 Object Not Found Server: Microsoft-IIS/5.0 Date: Tue, 02 Jun 2009 13:47:48 GMT Cluster-Server: WEB1 P3P: CP="NOI ADMa OUR STP" X-Powered-By: ASP.NET Connection: close Content-Type: text/html

404 Object Not Found